Skip to content

Vacature: Startende Jurist Bestuursrecht bij Starla Legal

Nederland

24 - 40 uur per week

Vanaf € 2.500 fulltime

In overleg

Wat ga je doen

Op het bestuursrecht raak je niet snel uitgekeken. Bij elke nieuwe zaak zul je een nieuw juridisch vraagstuk treffen om uit te zoeken. Voor jou als jurist bestuursrecht geen probleem, want jij gaat elke uitdaging op bestuursrechtelijk vlak graag aan! Jij onderzoekt, zet alle feiten op een rijtje en weerlegt argumenten net zolang tot je jouw advies helder hebt.

Besluiten van de overheid kunnen grote gevolgen hebben voor burgers en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een geweigerde omgevingsvergunning voor het bouwen van een garage. Of een besluit om niet handhavend op te treden een onrechtmatig gebouwde erfafscheiding van de buren. Je gebruikt je kennis en ervaring om burgers en bedrijven te beschermen tegen onrechtmatig handelen van de overheid in bezwaar, beroep en hoger beroep.

Van de overheid wordt verwacht dat zij besluiten neemt die de juridische toets kunnen doorstaan. Met je ervaring ondersteun je overheidsinstanties met het adviseren over besluitvorming. Hierbij moet je denken aan (bijvoorbeeld) een woningcorporatie, gemeente, provincie, waterschap of ministerie. Daarbij bestaat de dagelijkse praktijk uit het verdedigen van besluiten in bezwaar, beroep en hoger beroep en het adviseren bij bijvoorbeeld vergunningverlening en handhaving. Hierbij verlies je het politieke aspect van juridische zaken nooit uit het oog. Je gebruikt je expertise om overheidsinstanties te helpen  met het afhandelen van juridische dossiers.

Je werkt niet alleen voor onze opdrachtgevers aan juridische cases of vraagstukken, maar je volgt ook een opleidingstraject op maat. Zo word jij steeds beter in je vakgebied.

Daarvoor bespreken wij natuurlijk eerst samen met jou waar jij nu staat, wat je wil bijleren en welke middelen je nodig hebt om dat te bereiken. Zo kun je bijvoorbeeld een bestuursrechtelijke verdiepingscursus of actualiteitencursussen volgen op het gebied van vastgoed, wonen, bouwen, (brand)veiligheid, horeca, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en natuur en milieu. Deze cursussen worden verzorgd door gerenommeerde opleidingsinstituten.

Zolang jij jouw solide basis én ambitieuze, gedreven mindset meeneemt, verzorgen wij de rest. Over bijkomende kosten van jouw kant hoef je je dus geen zorgen te maken.

Jouw profiel

Dat het juridische vakgebied je ligt, mag duidelijk zijn: jouw rechtenstudie ging vaker wel dan niet van een leien dakje, jouw scherpe kijk op feiten sleept je door iedere lastige zaak en jouw analytisch inzicht maakt de uitkomst van vrijwel elke case succesvol. Als jij je ergens voor inzet, dan doe je dat met volledige overgave. Dus dat geldt ook voor jouw carrière als Jurist Bestuursrecht. Daar actief mee aan de slag? Welkom bij Starla Legal!

Jij bent niet zomaar een specialist die zich inzet voor juridische zaken. Nee, jij als Jurist Bestuursrecht kiest ervoor om betrokken te zijn. Betrokken bij onze opdrachtgevers; oftewel bij iedereen die in aanraking komt met het Nederlandse bestuursrecht.

Treed je als Jurist Bestuursrecht bij ons in dienst, dan is dat dus niet anders. Juist jouw drive om het verschil te maken maakt jou zo goed in je vak! En dat kunnen wij alleen maar stimuleren.

Kom je net uit de collegebanken of heb je al enige werkervaring als juridisch-administratief medewerker? Het maakt niet uit. Samen kijken wij naar jouw huidige niveau en wat daarbij past. Al geldt natuurlijk wel: hoe meer kennis en ervaring, hoe complexer en uitdagender de cases zijn die je krijgt. Verder heb je als Startende Jurist Bestuursrecht in elk geval:

 • Een afgeronde rechtenstudie (hbo- of wo-diploma)
 • Analytisch inzicht en een feitelijke instelling
 • Affiniteit met bestuursrechtelijke kwesties
 • Een leergierige, ambitieuze en gedreven mindset.
 • Je kunt goed samenwerken

Wat wij je bieden

Wij gaan ervoor om jouw uitstekende kansen te bieden om jezelf te ontwikkelen. En dat is niet zomaar: uiteindelijk wordt iedereen er namelijk beter van! Dankzij de opgedane kennis en behaalde certificaten heb jij meer plezier in je werk, bevrijd je burgers en bedrijven uit beknellende situaties, help je organisaties vooruit en bieden wij jou zo steeds weer meer uitdagende opdrachten en projecten. Een ideale uitgangspositie. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een zeer aangenaam salaris
 • Aantrekkelijke bonusregeling
 • Mogelijkheid tot auto van de zaak
 • Een prima pensioenregeling
 • De mogelijkheid om vrije dagen te kopen
 • Een opleidingsprogramma op maat

Enthousiast geworden? Solliciteer dan direct!

Reageer op deze opdracht

 • Sleep bestanden hierheen of

  Toegestane bestandstypen: jpg, png, pdf, Max. bestandsgrootte: 64 MB.  Back To Top