Skip to content

Onze expertise

Specialisten in bestuursrecht

Onze expertise ligt bij juridische vraagstukken over het handelen van overheidsinstanties jegens burgers, bedrijven en andere overheidsinstanties: het bestuursrecht. Wij hebben er bewust voor gekozen om ons te richten op dit rechtsgebied. Door deze focus mogen wij ons expert op het gebied van het bestuursrecht noemen en zijn we meer generieke juridische dienstverleners een stap voor.

Wij zijn van mening dat wij onze opdrachtgevers door onze werkwijze uitstekende juridische diensten op het gebied van het bestuursrecht kunnen bieden. Wij investeren constant in onze juristen om in elke zaak het onderste uit de kan te halen. Elke keer weer.

Onze opdrachtgevers

Het handelen van overheidsinstanties komt tot uiting in besluiten. U kunt hierbij denken aan het verlenen of weigeren van vergunningen, handhavend optreden of het uitblijven van handhavend optreden, verordeningen en beleidsregels. Deze besluiten hebben bijvoorbeeld te maken met vastgoed, wonen, bouwen, (brand)veiligheid, horeca, ruimtelijke ordening, verkeer en vervoer en natuur en milieu.

Onze juristen gebruiken hun expertise om burgers, bedrijven en overheidsinstanties bij te staan bij bestuursrechtelijke vraagstukken.

Onze expertise in rechtsbescherming

Besluiten van overheidsinstanties kunnen grote gevolgen hebben voor burgers en bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan een geweigerde omgevingsvergunning voor het bouwen van een garage. Of een besluit om niet  handhavend op te treden een onrechtmatig gebouwde erfafscheiding van de buren. Wij staan voor u klaar om u te beschermen tegen onrechtmatig overheidshandelen in bezwaar, beroep en hoger beroep.

Onze expertise voor overheidsinstanties

Van overheidsinstanties wordt verwacht dat zij besluiten nemen die de juridische toets kunnen doorstaan. Wij hebben jarenlange ervaring met het ondersteunen van overheidsinstanties met het adviseren over besluitvorming. Daarbij bestaat onze dagelijkse praktijk uit het verdedigen van besluiten in bezwaar, beroep en hoger beroep. Hierbij verliezen wij het politieke aspect van juridische zaken nooit uit het oog. We gebruiken onze expertise graag om uw organisatie te helpen  met het afhandelen van juridische dossiers.

Wij staan voor u klaar

Zoekt u juridische expertise op het gebied van bestuursrecht? Klik hier om contact met ons op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Vacature: Jurist Bestuursrecht bij Starla Legal

Op het bestuursrecht raak je niet snel uitgekeken. Bij elke nieuwe zaak zul je een nieuw juridisch vraagstuk treffen om uit te zoeken. Voor jou als jurist bestuursrecht geen probleem,…

Lees meer

Vacature: Startende Jurist Bestuursrecht bij Starla Legal

Op het bestuursrecht raak je niet snel uitgekeken. Bij elke nieuwe zaak zul je een nieuw juridisch vraagstuk treffen om uit te zoeken. Voor jou als jurist bestuursrecht geen probleem,…

Lees meer
Back To Top